Muri i Demes

muri-1Muri i Demës ka gjeresi 9.60 metra dhe gjatesi 850meter dhe mendohet se është ndërtuar në shekullin V p.e.sonë. Muri i Demës ka shërbyer si fortifikatë e qytetit antik të Butrintit ndaj sulmeve të ushtrive armike. Muri i Demës, nje mburoje antike e rrallë për nga natyra e ndertimit, niste në det dhe përfundonte në Liqenin e Butrintit. Muri helenistik i Demes ne Sarande,  ka sherbyer per qindra vjet gjate periudhes helenistike si fortifikate ndaj sulmeve te ushtrive armike. Ky mur i ndertuar 2400 vjet me pare, eshte i rralle ne llojin e tij dhe eshte nje nga monumentet e kategorise se pare.

Facebook Comments