Arkeologjike

Vendet arkeologjike që mund të vizitoni

Butrinti 3 – Dimensional, Traileri Zyrtar

Butrinti 3 – Dimensional, Traileri Zyrtar »

Oltion Llalla na sjell Historinë e Butrintit në një video me minutazh 5-minuta

Salla me mozaik te posta e vjeter Sarande

Salla me mozaik te posta e vjeter Sarande »

3 Oct, 2016
Arkeologjike

Siç dihet mozaiku është një zbukurim i një dyshemeje të një ndërtimi të lashtë që ndodhet në njërën nga mjediset e katit të

Qyteti Antik i Phoinikes

Qyteti Antik i Phoinikes »

3 Oct, 2016
ArkeologjikeFiniqi

Qyteti Antik i Phoinikes gjendet ne Epir, ne zonen e Kaonise qe i perket aktualisht Shqiperise, jo larg nga qyteti bregdetar i Sarandes.

Vila Antike e Metoqit

Vila Antike e Metoqit »

3 Oct, 2016
Arkeologjike

Në qafën e Gjashtës, në krahun e djathtë të rrugës Sarandë-Delvinë, në një nga kodrat e fshatit Metoq, Ugolini kishte parë dy tempuj

Keshtjella e Onhezmit

Keshtjella e Onhezmit »

3 Oct, 2016
Arkeologjike

Onhezmi shfaqet për herë të parë në burimet e shkruara në shek. I p.e.s tek Straboni e Dionisi i Halikarnasit e dy shekuj

Kisha e Shën Mërisë Krorez

Kisha e Shën Mërisë Krorez »

3 Oct, 2016
ArkeologjikeVerore

dhe Kisha e Shën Mërisë Krorez Nivicë është një kishë me strukturë në formë kryqi me kupolë mbi katër mbështetje të lira