Arkeologjike

Vendet arkeologjike që mund të vizitoni

Muri i Demes

Muri i Demes »

3 Oct, 2016
Arkeologjike

Muri i Demës ka gjeresi 9.60 metra dhe gjatesi 850meter dhe mendohet se është ndërtuar në shekullin V p.e.sonë. Muri i Demës ka

Historiku i Delvinës

Historiku i Delvinës »

2 Oct, 2016
ArkeologjikeDelvina

Delvina është një nga qytetet me jugore të Shqipërisë. Ajo kufizohet në veri me Gjirokastrën (Mali i gjerë ose i quajtur ndryshe Mali

Syri i Kaltër

Syri i Kaltër »

Syri i Kaltër  është një vënd turistik shumë i bukur që ndodhet në fshatin Muzinë të Rrethit e Delvinës, pranë rrugës

Kalaja e Ali Pashës në Hyrje të Vivarit

Kalaja e Ali Pashës në Hyrje të Vivarit »

2 Oct, 2016
ArkeologjikeVerore

Një kështjellë tjetër katërkëndëshe ndërtoi në Butrint Ali Pasha, pranë grykës së derdhjes në det të kanalit të Vivarit. Ajo u ndërtua me nxitim

Manastiri i  Mesopotamit

Manastiri i Mesopotamit »

2 Oct, 2016
ArkeologjikeDelvina

Manastiri i Shen Kollit te Mesopotamit prane fshatit me te njejtin emer ne rrethin e Delvines eshte nje nga monumentet me te spikatura

Kalaja e Porto Palermos

Kalaja e Porto Palermos »

2 Oct, 2016
ArkeologjikeVerore

Kalaja e vogël është e vendosur në një pozicion mjaft të bukur në një gadishull në gjirin e vogël tektonik të Porto Palermos