Arkeologjike

Vendet arkeologjike që mund të vizitoni

Sinagoga e Sarandës

Sinagoga e Sarandës »

2 Oct, 2016
ArkeologjikeSaranda

Saranda e sotme, është një nga portet bregdetar të Epirit të Vjetër, në ekstremin jugor të Shqipërisë, përball ishullit të Korfuzit, dhe 20

Shpella e Konispolit

Shpella e Konispolit »

Shpella e Konispolit (e njohur lokalisht si Shpella e Kërçmoit) është një zgavër e madhe që mbulon peizazhe karstike gëlqerore. Ajo shtrihet në

Bokërrimat e Muzinës

Bokërrimat e Muzinës »

Ndodhen në lartësinë 400 – 500 m mbi nivelin e detit, në afërsi të fshatit të Muzinës të rrethit të Delvinës, në të

Rrapi i Muzinës

Rrapi i Muzinës »

1 Oct, 2016
ArkeologjikeMalore

Ndodhet në fshatin homonim të rrethit të Delvinës, 850 m mbi nivelin e detit. Përbën një dru me trung dhe kurorë të veçantë

Poria e Borshit. Poria (guri i Porisë) në Borsh

Poria e Borshit. Poria (guri i Porisë) në Borsh »

1 Oct, 2016
Arkeologjike

Ndodhet në qendër të fshatit homonim, në lartësinë 30 m mbi nivelin e detit. Përfaqëson një masiv travertine me formën e një trungu

Manastiri i 40 shenjtorëve

Manastiri i 40 shenjtorëve »

30 Sep, 2016
Arkeologjike

Manastiri i 40 shenjtorëve ndodhet në lindje të Sarandës, në pjesën më dominuese të saj, me përmasa 37,4 x24 m që përfundon në