Ekonomi

Kontroll bizneseve në plazhe – Inspektohen resortet, hotelet, restorantet

Kontroll bizneseve në plazhe – Inspektohen resortet, hotelet, restorantet »

12 Jun, 2017
EkonomiLajmeVendi

Të gjithë bizneset që ushtrojnë aktivitetin e tyre sezonal në bregdet apo në zonat malore ku ka turistë do të inspektohen nga task-forca

Shifrat/ Sa po humbin shqiptarët nga rënia e Euros

Shifrat/ Sa po humbin shqiptarët nga rënia e Euros »

9 Jun, 2017
EkonomiLajme

Kursimet në monedhën e përbashkët, që shqiptarët kanë vendosur në banka ishin 3.6 miliardë euro në fund të muajit prill, apo gati 50%

12 plazhet me të pastër në Shqipëri dhe 5 zonat që duhet t’i evitoni

12 plazhet me të pastër në Shqipëri dhe 5 zonat që duhet t’i evitoni »

24 May, 2017
EkonomiLajmeVendi

Agjencia Europiane e Mjedisit ka publikuar të martën një raport ku analizon cilësinë e ujërave në kontinent. Raporti merr në shqyrtim edhe vendin

Për emigrantët, si blihen vitet e pensionit në Shqipëri

Për emigrantët, si blihen vitet e pensionit në Shqipëri »

Shqiptarët që jetojnë jashtë vendit dhe duan përfitojnë pension pleqërie nga skema e ISSH-së kanë 20 ditë afat për të përfituar pagesë ‘favorizuese”.

INSTAT konfirmon zyrtarisht. Pagat në shtet ranë për herë të parë në 25 vjet

INSTAT konfirmon zyrtarisht. Pagat në shtet ranë për herë të parë në 25 vjet »

22 May, 2017
EkonomiLajmeVendi

Instituti i Statistikave deklaroi se pagat reale në shtet ranë për herë të parë në 25 vjet gjatë vitit të kaluar, si pasojë

Shifrat alarmante, INSTAT: 30% e të rinjve as në punë dhe as në shkollë

Shifrat alarmante, INSTAT: 30% e të rinjve as në punë dhe as në shkollë »

9 May, 2017
EkonomiLajmeVendi

Në vitin 2016, të rinjtë e moshës 15-29 vjeç as në punësim e as duke ndjekur shkollën apo ndonjë formim profesional përbëjnë 30,0%