Kuriozitete

NASA: Gjatë nëntorit mund të jemi 15 ditë me errësirë të plotë

NASA: Gjatë nëntorit mund të jemi 15 ditë me errësirë të plotë »

NASA zyrtarisht ka konfirmuar se Toka do të përjetojë 15 ditë të errësirës së plotë, e cila do të zgjasë midis 15 dhe

Pse në Angli makinat i ngasin në krahun e djathtë?

Pse në Angli makinat i ngasin në krahun e djathtë? »

7 Oct, 2016
Kuriozitete

Në Angli, Australi, Japoni dhe disa vende në Afrikës jugore, automjetet drejtohen në krahun e majtë, me timonin e

Pse macet gërhasin?

Pse macet gërhasin? »

7 Oct, 2016
Kuriozitete

Nga macet e shtëpisë tek gatopardët, shumica e specieve felide prodhojnë një zhurmë të tipit “gërhitje”, sipas profesorit veterinar

Kur do të bëhet Toka e pabanueshme?

Kur do të bëhet Toka e pabanueshme? »

6 Oct, 2016
Kuriozitete

Përgjatë shekujve ka patur shumë përpjekje për të parashikuar vdekjen e planetit tonë. Edhe Isak Njutoni e provoi, ndërsa

Kush e shpiku pullën postare?

Kush e shpiku pullën postare? »

2 Oct, 2016
Kuriozitete

Historia e pullës postare është relativisht e kohëve të fundit. Ajo u përdor në fakt për herë të parë në 6 maj

Libri egjiptian i formulave të magjisë

Libri egjiptian i formulave të magjisë »

2 Oct, 2016
Kuriozitete

Në vitin 2014, pas dekadash përpjekjesh, studiuesit më në fund deshifruan një kodik egjiptian, dhe ata mbetën të habitur kur zbuluaz se